Program Bakti Kasih Kkbp “ Lawatan Sambil Beramal” Pelajar & Tenaga Pengajar Kolej Komuniti Bandar Penawar

Tarikh: 22/07/2018
Masa: 8:30am – 12:30pm
Tempat: SEKOLAH TAHFIZ AL-QURAN AL-ANSAR

Program Bakti Kasih ini merupakan program lawatan sambil beramal yang dianjurkan oleh Kolej Komuniti Bandar Penawar.  Program ini yang disertai oleh Pengarah Kolej Encik Tahir bin Leemat , 9 orang pensyarah dan 63 orang pelajar.  Ia diketuai oleh Encik Mohamed Fauzee bin Ishak seorang daripada pensyarah di Kolej Komuniti Bandar Penawar.

Antara aktiviti yang dijalankan:

1. Membina dan membaik-pulih ampai baju untuk pelajar
  2. Mengecat Gril Pagar Sekolah – pintu laluan Utama & Kedua
  3. Membuat pembersihan di dalam dan di luar kawasan sekolah seperti mencuci tandas, mop

lantai, vacumm carpet di  ruang belajar dan solat, mengelap tangkap dan pintu sliding,

menyapu sampah-sarap di luar kawasan sekolah.

1. Membasuh dan membersihkan kipas angin
  2. Membasuh van sekolah dan van jenazah

Majlis diakhiri dengan ucapan daripada Mudir Sekolah Tahfiz Al-Quran Al-Ansar Permas Jaya, Ustaz Hj Mohd Fauzi bin Arshad dan Pengarah Kolej Komuiti Bandar Penawar Encik Tahir bin Leemat .Penyapaian sijil penyertaan turut diberikan kepada wakil ketua pelajar yang menyertai program ini.