Sekolah Tahfiz Al-Quran Al-Ansar adalah sebuah institusi pengajian tahfiz beralamat di Jalan Permas 4, Bandar Baru Permas Jaya, 81750 Masai, Johor Darul Takzim. Matlamat kami adalah untuk melahirkan suatu generasi bertaqwa dan huffaz yang intelek dan terpelajar serta mempunyai kemampuan diri dalam memimpin masyarakat supaya tunduk dan patuh pada perintah Allah (SAW) seterusnya mendapat kesejahteraan hidup di dunia dan akhirat.

Visi

Menyediakan pendidikan agama dan penghayatan Al-Quran yang berterusan bagi membina suatu generasi Al-Quran yang berkualiti dalam menghadapi kehidupan dunia moden yang penuh cabaran.

Misi

Memberi kesedaran dan rasa bertanggungjawab kepada masyarakat betapa pentingnya pendidikan agama dan pengetahuan tenang Al-Quran dan As-Sunnah sebagai benteng kekuatan diri dari segala bentuk anasir yang tidak sihat.

Objektif

  • Menyediakan peluang bagi ibubapa/penjaga bagi memberikan pendidikan agama dan Al-Quran kepada anak-anak bermula peringkat awal lagi.
  • menyediakan proses pendidikan yang menjuruskan kepada pembentukan anak-anak yang berakhlak mulia, berilmu dan beramal dengan ilmu yang dipelajarinya
  • Membimbing para pelajar cenderung dalam melakukan perkara-perkara ma’aruf serta meninggalkan semua bentuk kemungkaran
  • Mendidik jiwa anak-anak dengan Islam serta melatih anak-anak menghafaz dan menghayati Al-Quran

Bagi pengesahan urusan Derma/sedekah/wakaf/surat edaran dikeluarkan. Boleh berhubung di talian :

Ustaz Hj Sulaiman (Pengerusi Tahfiz) : 0137397069
Dr. Mohd Yuzmizan : 0127144252
Admin Dana (Pengerusi Dana) : 01113344115

Scroll to Top