Berinfak Buat Pelaburan Untuk Akhirat

Kita mungkin tiada setelah di dunia ini, yang tinggal hanyalah laluan ke Akhirat. Segala harta dunia yang kita miliki ini belum tentu menjadi milik kita. Bagaimanapun, setiap sen atau harta diinfakkan itu pasti akan menjadi pelaburan di akhirat kelak.

Oleh itu kami menyeru tuan-puan bagi berinfak buat pelaburan untuk akhirat tuan-puan khususnya buat generasi tahfiz Al-Quran, bayangkan setiap sen yang kita sumbangkan buat tempat belajar mereka, mereka menghafal Al-Quran, berapa banyak pahala yang akan kembali kepada kita semula.

Kami pihak Maahad sedang mengumpul dana untuk pembangunan buat tempat belajar pelajar tahfiz di Bandar Baru Permas Jaya, Masai, Johor. Komplex Tahfiz ini akan menjadi ‘jantung utama’ bagi program kemasyarakatan di Pusat Komuniti Islam Permas Jaya.

Namun, kewangan yang kami ada jauh dari sasaran. Kami berharap agar pembangunan ini dapat siap sebelum Maahad Tahfiz ini dibuka semula agar pelajar tahfiz dapat tempat yang selesa buat pengajian mereka. Justeru bantuan tuan-puan amat-amat kami perlukan bagi menjayakan pembangunan ini..

Kami memerlukan bantuan Tuan-Puan bagi bersama membangunkan maahad ini melalui sumbangan serendah RM10. Ayuh menyumbang online dengan klik link dibawah.

>>> http://bit.do/tahfizalansar
>>> http://bit.do/tahfizalansar
>>> http://bit.do/tahfizalansar

Tuan Puan juga boleh menyalurkan infaq melalui akaun bank di bawah :
🟢 Maybank : 5512 9460 4198
🟢 Affin Islamic Bank : 10-573-000523-8
🟢 Public Bank : 3815 7787 28

Scroll to Top